Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>(foto: Boogers Fotografie Veenendaalwww.boogersfotografie.nl)</p>

(foto: Boogers Fotografie Veenendaalwww.boogersfotografie.nl)

(Foto: Boogers Fotografie Veenendaalwww.boogersfotografie.nl)

Kom kunst kijken

REGIO - Op zaterdag 11 en zondag 12 september kunt u volop genieten van kunst en cultuur in de Gelderse Poort. Kunstcollectief Gelderse Poort organiseert een Kunst- en Cultuurroute in het Monumentenweekend. 

Er exposeren tachtig kunstenaars op veertig prachtige locaties in het gebied, dat de gemeenten Berg en Dal, Lingewaard en Zevenaar beslaat. Men kan de kunstenaars bezoeken op 11 en 12 september van 11.00 tot 17.00 uur.

De kunstroute biedt veel afwisseling in kunstvormen, van realistische schilderkunst tot robuust ruimtelijk werk, van bronzen beelden tot raku-gestookt keramiek, van gordijnkunst tot de fijnere textielkunst, design tassen en sieraden. 

Een aantal kunstenaars exposeert op bekende locaties in de Gemeente Lingewaard, zoals in Angeren bij de Leutse Hof, de Brouwketel, het Kulturhus en Atelier de Jutteakker, In Fort Pannerden en bij Kasteel Doornenburg zijn kunstwerken te bewonderen en ook de deelnemende locaties in Gendt, Haalderen, Bemmel en Huissen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Kunstenaars zetten hun eigen atelier open voor publiek en bezoekers kunnen daar daadwerkelijk de werkplaats zien waar de kunstenaar het werk creëert. Op verschillende plaatsen worden optredens verzorgd door muzikanten, een organist en/of woordkunstenaars en er worden workshops en demonstraties gegeven. 

De deelnemers van het Kunstcollectief zullen er alles aan doen om u een mooie kunstbeleving te bezorgen. Meer informatie over programma en de routes staan op de website www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.

Meer berichten