Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kruisboogschutter. (foto: Frank Streng)</p>

Kruisboogschutter. (foto: Frank Streng)

(Foto: Frank Streng)

Kruisboogmarathon Bemmel

BEMMEL Het eerste evenement in het nieuwe schietseizoen wordt steevast op de derde zondag van september bij sportvereniging Op de Korrel georganiseerd: de Kruisboogmarathon. 

Ook in 2021-2022 zal alles in een speciaal jasje gegoten moeten worden omtrent corona maatregelen en mogelijke ontwikkelingen, maar Op de Korrel gaat de uitdaging aan om ook dit jaar gewoon de marathon te organiseren.


Dit jaar gaan we voor een 27e editie. De wedstrijd wordt verschoten op zondag 19 September 2021 van 11.00 uur tot 17.00 uur, waarna aansluitend de Gerard Tap Wisseltrofee zal worden uitgereikt.
Op de Korrel houdt zich natuurlijk aan de op dat moment geldende landelijke regels omtrent Corona. Dit houdt onder meer in dat we 1.5 meter afstand van elkaar houden, de juiste hygiëne mogelijkheden gefaciliteerd zijn en er een sterke voorkeur voor PIN-betalingen is. Verder geldt er een registratieplicht voor elke bezoeker en blijft de regel: thuisblijven bij gezondheidsklachten.


Het totaal aantal schoten bedraagt 250, met in het eerste uur 50 wedstrijdschoten gevolgd door vijf maal veertig schoten per uur. De wedstrijd wordt verschoten conform NKB reglementen, al hoeven deelnemers hoeven geen lid te zijn van een bond.
Voor iedere schutter zijn er twee broodjes ham/kaas en twee consumptiebonnen ter beschikking, tegen een deelnamebetaling van tien euro.


Liefhebbers en nieuwe deelnemers/uitdagers graag uiterlijk 11 september aanmelden voor deelname. Maar geïnteresseerden voor aanmoediging zijn natuurlijk ook welkom (mits voldoende ruimte volgens corona regelementen). Opgave en meer informatie via www.svopdekorrel.nl.

Meer berichten