Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Zonder titel. (foto: Niek van de Looi)</p>

Zonder titel. (foto: Niek van de Looi)

(Foto: Niek van de Looi)

Kunst, muziek en dichtkunst in Bemmel

BEMMEL - De nieuwe galerie De Hoge Eest opent haar deuren tijdens de kunstroute van Kunstcollectief Gelderse Poort op 11 en 12 september. De expositie bestaat uit zeer gevarieerd werk van drie kunstenaars, een dichter draagt voor uit eigen werk en er is bijzondere muziek. De galerie is op beide dagen open van 11.00-17.00 uur.

De galerie is gevestigd op de Plak 29 in Bemmel in het overgebleven en vernieuwde gedeelte van het kassencomplex waar Niek en Marjan van de Looi het grootste deel van hun leven gewerkt hebben in het maken van bloemwerk en verkoop van bloemen, planten en tuinplanten.

Nu stelt Niek van de Looi er zijn fotorealistische schilderijen tentoon. In zijn werken speelt de natuur een belangrijke rol. Zo intrigeren de bijzondere landschappen door de verfijnde manier van schilderen. In 2014 wint Niek de Mieke Bles Kunstprijs.

Connie Diepstraten exposeert een serie blauwdrukken, de meest oorspronkelijke vorm van fotografie en combineert deze met verschillende grafische druktechnieken. In 2020 wint Connie de Mieke Bles Kunstprijs.

Het keramisch werk van Nienke Faber is ingetogen en stevig. Met vereenvoudigde vormen zet zij de vrouwentorso neer in een sfeer van archeologische vondsten. 

Op beide dagen van 16.00-17.00 uur kan men genieten van het optreden van dichter/schrijver Noud Bles met gedichten en proza over de natuur en van muzikant Mohamed Ali, die de tambor bespeelt en Syrische muziek ten gehoren brengt.

Meer informatie over de kunstroute en de deelnemende kunstenaars staat op www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.

Meer berichten