Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Duimeling Angeren. (foto: Ben Otters)</p>

Duimeling Angeren. (foto: Ben Otters)

(Foto: Ben Otters)

Open Monumentendag in Angeren ‘Onze Angerense monumenten zijn jouw monumenten’

ANGEREN - Het landelijke thema van de Open Monumentendag 2021 is ‘Mijn monument is jouw monument’. Dit thema sluit volledig aan op het nieuwe ommetje historisch Angeren.

Immers, het wandelommetje van vijf kilometer door historisch Angeren omvat acht informatiepanelen waarop in woord en beeld Angerense historische feiten, gebouwen, monumenten en plekjes worden toegelicht. Met deze wandeling wil de Historische Kring Angeren je zodanig kennis laten maken met bepaalde Angerense monumenten, dat ze op slag jouw monumenten worden.

De route is met duidelijke routepijlen aangegeven. Het ommetje wandelen duurt ongeveer twee uur. De brochure met de plattegrond van het ommetje en de bezienswaardigheden is in het dorpshuis verkrijgbaar.

De Historische Kring Angeren nodigt je uit om op zondag 12 september kennis te maken met het ommetje. De start van de wandeling (ieder voor zich of in kleine groepjes met inachtneming van de coronaregels) is in het Dorpshuis vanaf 11.00 uur tot maximaal 15.00 uur. Deelname is, evenals de koffie en thee, gratis. Plaats: Dorpshuis, Emmastraat 23, Angeren. Tijd: 12 september vanaf 11.00 uur tot maximaal 15.00 uur.

Meer berichten