Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Sluit je aan bij een leeskring in de bieb.</p>

Sluit je aan bij een leeskring in de bieb.

(Foto: )

Leerzame en inspirerende activiteiten in bieb

LINGEWAARD - Lijkt het je leuk om samen met anderen boeken te lezen en te bespreken? Lezingen van lokale experts bij te wonen? Of samen met je kinderen nieuwe dingen te leren tijdens een kindercollege? Vanaf september bieden de bibliotheken in Lingewaard weer ruimte aan leerzame en inspirerende activiteiten.

In Bibliotheek Bemmel kun je vanaf donderdag 26 augustus deelnemen aan een filosofische leeskring. In Bibliotheek Huissen start op woensdag 29 september een Engelse leeskring onder leiding van docente Engels Loes Coleman. Het thema is ‘We Are All Immigrants’. Tijdens de literaire leeskring ‘Duik in een boek’ in Bibliotheek Bemmel of Bibliotheek Gendt bepaal je samen met de docent welke romans jullie gaan lezen. Deze literaire leeskringen starten half oktober.

Tijdens de ‘Universiteit van Lingewaard’ geven lokale experts lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Op vrijdag 8 oktober bespreekt cultuurwetenschapper Herm Gerits in Bibliotheek Bemmel de roerige periode van de Verlichting. In deel één van dit tweeluik gaat Gerits in op de economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in deze tijd. 

Ook voor kinderen is de bieb een fijne plek. In de bibliotheken in Huissen, Bemmel en Gendt geven experts kindercolleges over bijvoorbeeld het menselijk lichaam, ruimtevaart of het leven van schippers. Tijdens de Digi Playground-workshops kunnen kinderen aan de slag met digitale materialen, zoals een green screen of robot.

Kijk voor aanmelding, kaartverkoop en het hele programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid op www.obgz.nl/agenda. 

Meer berichten