Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>&#39;Ode aan de stromen&#39; bronzen beeld. (foto: Rita Oostendorp)</p>

'Ode aan de stromen' bronzen beeld. (foto: Rita Oostendorp)

(Foto: Rita Oostendorp-)

Kom kunst kijken

LINGEWAARD - Tijdens het Open Monumenten weekend van 11 en 12 september exposeren tachtig kunstenaars in het rivierengebied van de Gelderse Poort,  met het thema ‘Ode aan het landschap en aan de 3 oevers’. De rivieren met hun uitgestrekte oevers is voor veel kunstenaars een grote inspiratiebron.

Zo ook voor Marion Heijkers. een kunstenares uit Nijmegen. Geboeid door het landschap schildert en tekent ze aan de waterkant  en in de natuur. Zij exposeert haar tekeningen en schilderijen in Angeren bij Atelier de Jutteakker. Rita Oostendorp, woont en werkt daar en toont haar nieuwe bronzen beelden.

Omdat de Gelderse Poort een groot gebied bestrijkt, zijn er door het organiserende Kunstcollectief verschillende routes uitgezet, die met de fiets of auto te volgen zijn. Een route West door Lingewaard, Oost door de Liemers en Zuid door de polder bij Millingen aan de Rijn. Met de ponten en voetveren kun je gemakkelijk de verschillende locaties bereiken.

Het is zeer de moeite waard om er op uit te gaan in het weekend van 11 en 12 september en  inspirerende mensen te ontmoeten, kunst te beleven, te luisteren naar gedichten en muziek en te genieten van de natuur langs de oevers van de rivieren.

Op zatermiddag en zondagmiddag zijn er muziekoptredens op verschillende locaties. Mis de optredens van Duo Wiel en Marijke, Duo Messingh, singer-songwriter Hans Hamers en Rudi Sedee niet. Zij maken muziek in Angeren.

Meer informatie over het programma, de deelnemende kunstenaars en de muziekoptredensis is te vinden op de website.en ook de routes. Zie  www.kunstcollectiefgeldersepoort.nl.

Meer berichten