Het nieuwe techniek- en technologielokaal werd feestelijk geopend, met een lasergesneden sleutel, door een leerling van OBC Huissen. De sleutel werd met een drone bij de ingang van het nieuwe lokaal afgeleverd. (foto: OBC Huissen)
Het nieuwe techniek- en technologielokaal werd feestelijk geopend, met een lasergesneden sleutel, door een leerling van OBC Huissen. De sleutel werd met een drone bij de ingang van het nieuwe lokaal afgeleverd. (foto: OBC Huissen) Foto: OBC Huissen

OBC Huissen opent innovatief techniek- en technologielokaal

Algemeen

HUISSEN - OBC Huissen heeft hard gewerkt aan de realisatie van een nieuw techniek- en technologielokaal voor haar onderbouwleerlingen. Onder toeziend oog van genodigden opende onlangs een leerling het lokaal.

Het nieuwe lokaal en de lesmethodes zijn gebaseerd op de ‘7-werelden’ van techniek. Binnen de wereld ‘Ontwerpen & Productie’ werken leerlingen met machines gericht op hout-, metaal- en kunststofbewerking. Creativiteit staat centraal bij de wereld ‘Digitaal, Media & Entertainment’. Leerlingen gaan hier aan de slag met virtual reality en een green screen. Bij ‘Wonen, Werken & Verkeer’ en ‘Energie, Water & Veiligheid’ zullen zij projectmatig werken aan duurzaamheids- en natuurvraagstukken. Bij de wereld ‘Hi-tech & Science’ is er ruimte voor de nieuwste technieken achter technologische ontwikkelingen. Leerlingen maken kennis met Lego Mindstorm, Ozobots en 3D-printers.

Michel Walburg, teamleider OBC Huissen: “Het is onze maatschappelijke opdracht om jongeren te interesseren voor techniek in de breedste vorm. De techniekontwikkelingen gaan razendsnel. We vinden het belangrijk om technisch en technologisch onderwijs aan te bieden dat past binnen de huidige ontwikkelingen van de samenleving. In ons uitdagende lokaal staat nieuwe technologie centraal maar zijn we de ‘oude techniek’ zeker niet uit het oog verloren.”

De opening werd mede mogelijk gemaakt door Lokaal Lokaal. Deze samenwerking tussen onderwijs, overheid en ondernemers richt de regio als klaslokaal in. Meer informatie: www.lokaal2.nu.

Uitgelicht

Digitale krant