Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Nieuws van Dierenpark Haalderen

HAALDEREN - Onder toeziend oog van de bewoners van het dierenpark in Haalderen is eind september de beregeningsinstallatie in gebruik genomen. De installatie is betaald via de tientjesactie van Lingewaard Doet en is een initiatief geweest van Haalderen Leeft.

De installatie bestaat uit een automatische pomp, een geboorde bron van circa twaalf meter diep en drie aansluitpunten ondergronds aangelegd in het park. Uiteraard zal de installatie in tijden van droogte gebruikt worden voor de beregening maar ook voor het periodiek schoonspuiten van de stallen en bestratingen rondom.

“Voor wie het nog niet is opgevallen, ons hangbuikzwijn Knut is aan de lijn en is verplaatst naar een groter weidegebied. Ze moet dringend afvallen en heeft meer beweging nodig. Helaas is de nieuwe locatie niet bereikbaar voor het publiek. Op de foto is het nieuwe onderkomen van Knut te zien.”

Na circa vijftien jaar trouwe dienst heeft vrijwilliger Jan Peters het beheer van het dierenpark overgedragen aan een tweetal buurtgenoten. Jan kan de werkzaamheden om gezondheidsredenen helaas niet meer uitvoeren. Jan wordt bedankt voor zijn inzet.

Meer berichten