Logo gemeentenieuwsonline.nl

Collectanten gezocht voor Alzheimer collecte

HUISSEN - In de week van 7 tot en met 13 november is weer de jaarlijkse de collecte van Alzheimer Nederland. In heel Nederland gaan dan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen.

De jaarlijkse collecteweek in november is heel erg belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers.

Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook veel mensen bijdragen waardoor de opbrengst van de collecte al zes jaar op rij stijgt.  

De collecte gaat met zijn tijd mee. Alle collectebussen zijn voorzien van een iDEAL QR-code. Hiermee kunnen mensen met hun mobiele telefoon geld geven. Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Veilig, gemakkelijk en anoniem.

Dit jaar kan een collectant ook via Whatsapp mobiel collecteren, gewoon vanuit huis dus. Dat betekent dat je als collectant op verschillende manieren een belangrijke bijdrage kunt leveren.

“Helpt u mee? Elk uurtje telt… U kunt zich aanmelden bij: Giny Hetterscheit-Beks, organisator van de collecte in Huissen, telefonisch op 06 13049130 of per mail op r.hetterscheit@planet.nl. Op www.alzheimer-nederland.nl/collecteren is nog meer informatie te vinden.”

Meer berichten