Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Reiger. (foto: Gijsbert Peelen SLN)</p>

Reiger. (foto: Gijsbert Peelen SLN)

(Foto: Gijsbert Peelen SLN)

Excursie: Herfst in de Gendtse polder

GENDT - Nu de herfstregens en-stormen over het land trekken, maakt de natuur zich op voor de winter. Overal hangen de bomen en struiken vol met bessen, noten of andere zaden en schieten paddenstoelen uit de grond. 

Van de meeste kruiden staan slechts nog de staketsels overeind, maar op de grond ontdekken we alweer de wortelrozetten voor het volgende voorjaar. Ook de vogelwereld is veranderd, de zomergasten zijn vertrokken, en de wintergasten zijn onderweg of inmiddels aangekomen.

Zondagmiddag 17 oktober trekken natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk de Gendtse polder in om te kijken naar herfstverschijnselen. “Je bent welkom om met hen mee te gaan. We starten in Gendt bij het bruggetje aan de Kaakse Dam. De excursie begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Vanaf 13.45 uur staan de gidsen op u te wachten!”

Tip: spiegeltje en fototoestel meenemen. De tocht is geschikt voor het hele gezin met kinderen vanaf zes jaar. Kosten voor volwassenen 3 euro  kinderen 1,50 euro. “Als je mee wilt gaan meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start aan via: excursies@lingewaardnatuurlijk.nl.”

Meer berichten