Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Wandelaars genieten van de jeep nabij De Klok. (foto: Wim Woudt)</p>

Wandelaars genieten van de jeep nabij De Klok. (foto: Wim Woudt)

(Foto: Wim Woudt)

Exoduswandeltocht als vanouds vooruit

BETUWE - Corona zorgde ook dit jaar voor beperkingen. In juni wandelen was niet mogelijk. Vorig jaar werd een tocht georganiseerd met vrienden uit Putten. Dankzij de vaccinaties lagen dit jaar de kaarten echter anders.

Enige maanden geleden werd dus de vergunning weer aangevraagd. Eenmalig verschoof de wandeldatum naar 2 oktober. De datum waarop Huissen in 1944 werd gebombardeerd. Daardoor kreeg het evenement een ingetogen, maar ontspannen karakter.Vlaggen hingen half stok en er waren bloemleggingen. De Exodustocht kreeg een sterker herdenkingskarakter. 

Enige maanden geleden konden wandelaars zich al digitaal melden. Bevestiging van betaling werd tevens het bewijs van deelname. Gestaag groeide het aantal deelnemers maar in de dagen vóór 2 oktober was er een eindspurt. Het aantal inschrijvingen naderde de meest optimistische verwachtingen. Op de wandeldag zelf meldden zich circa 130 wandelaars.Het totaal ging over het aantal van 700!

Het Exoduscomité is verheugd over deze doorstart van deze unieke wandeltocht. De wandelaars kwamen van heinde en verre. Vertrek was met appel van landwinkel De Woerdt en Jumbo water. De sfeer was uitermate goed. Het was zelfs terrassenweer en de muziek werd zeer gewaardeerd.

De doedelzakspelers gingen als zwerfkeien door het wandelgebied dat gaat van Doornenburg tot in Meinerswijk. De medewerking van de horeca was prima. Het Wijnhuys was partner als vanouds. De ondernemers hadden veel etalages verrijkt met de markante WOII beelden van toen en nu.

De 11e Exodustocht vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022. Voor info is er www.exodushuissen.nl.

Meer berichten