Logo gemeentenieuwsonline.nl

Shantykoor Alle Hens weer op stoom

BETUWE - Al meer dan anderhalf jaar heeft het shantykoor Alle Hens uit Driel niet kunnen repeteren. De alles overheersende coronapandemie heeft het koor in die tijd volledig lamgelegd.

In die moeilijke periode werd het contact met de leden onderhouden middels een soort van fessenpost (nieuwsbrief) waarin twee wekelijks bestuurlijke mededelingen, leuke feitjes en zeemansverhalen aan de orde kwamen. Misschien mede vanwege dat regelmatige contact is het koor in coronatijd maar drie leden kwijtgeraakt. Sinds een aantal weken komen de gevaccineerde leden van het koor weer bij elkaar in de goed geventileerde zaal van De Oldenburg in Driel. Nog enigszins onwennig wordt het zeemansrepertoire weer opgepakt.

Alle Hens durft weer vooruit te denken en heeft voor 2022 al weer een aantal speerpunten op het programma staan. Uiteraard staat in april 2022 het traditionele Oranjeconcert in de katholieke kerk van Driel weer op het programma. Een jaarlijkse muzikale happening die doorgaans garant staat voor een grote publieke opkomst. In 2020 bestond het koor twintig jaar maar het geplande jubileumfestival in de Dorpsstraat van Elst ging door corona twee opeenvolgende jaren niet door.
Nu gaat het shantykoor er vanuit dat zij het festival in de maand september van 2022 wel kunnen organiseren. Uiteraard hoopt Alle Hens dat ook de boekingen weer langzaam zullen toenemen.
Het eerste optreden is al weer gepland op 12 december. In het volledig gerenoveerde dorpshuis De Hoenderik in Herveld hopen zij de leden van de ‘Krasse Knarre bingo’ te verrassen met een spetterend optreden.

Ondanks dat het koor qua ledenaantal niet noemenswaardig is teruggelopen, kan het nog altijd een aantal zangers gebruiken. Het shantykoor zoekt niet bewust naar geschoolde zangers maar naar enthousiaste mannen van pakweg tussen de dertig en zeventig jaar die graag willen zingen en een klik hebben met shanty’s en zeemansliederen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend (zonder voorzingen) een repetitie bezoeken op de woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van zalencentrum De Oldenburg in Driel. Wil men vooraf wat meer informatie, dan kan de website (Alle Hens Driel) uitkomst bieden. Daar staan ook telefoonnummers van contactpersonen, bij wie informatie te verkrijgen is. Hoewel nieuwe leden tot wel twee maanden vrijblijvend mogen komen zingen is de ervaring tot nu toe, dat zij vaak na enkele weken al besluiten om lid te worden. 

Meer berichten