Logo gemeentenieuwsonline.nl

Nooit te ver naar Blauwvingertocht Zwolle

HUISSEN - Zaterdag 6 november gaan de wandelaars van WSV Nooit Te Ver naar Zwolle voor een klompenmars. Deelgenomen wordt aan de Blauvingerwandeltocht die door de gezamenlijke Zwolse wandelverenigingen wordt georganiseerd.

De afstanden die gewandeld kunnen worden zijn 5, 10, 15 en 25 km. De start is vanaf het Wandelhonk aan de Veemarkt in Zwolle. De wandelaars van de Huissense vereniging kunnen de ouderwetse houten klompen weer eens aan voor deze wandeling. Dit echt Hollands schoeisel dat reeds in de middeleeuwen werd gedragen, blijft voor sommige wandelaars nog steeds een populair schoeisel dat alleen nog voor een bijzondere gelegenheid uit de kast wordt gehaald.
Gehuld in een boerenkiel en rode zakdoek om de hals waant de wandelaar zich in de tijd van weleer. Ook toen al was de klomp ideaal om te dragen, omdat men op de klomp wat hoger stond werd minder last ondervonden van de modderige straten en paden die toen het wegdek vormden.
Voor een beginneling is het vaak wel even wennen om dit onbuigbare schoeisel voor een langere wandeling te dragen, maar eenmaal gewend voelt de klomp goed aan en blijk je ermee prima uit de voeten te kunnen. Mocht het weer volgende week wat kouder zijn dan wordt geadviseerd een krant in de klomp te leggen want die zorgt voor extra warme voeten.
Vertrek is om half 10 vanuit Huissen. In verband met de geldende coronaregels is zowel een mondkapje als de QR-code met identiteitsbewijs vereist. Het is goed gebruik deze klompenmars af te sluiten met een gezamenlijke maaltijd in Huissen, voor wie dat wil. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Meer berichten