Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Speuren naar letters en tekeningen.</p>

Speuren naar letters en tekeningen.

(Foto: deBol Bemmel)

Liefst tachtig speurneuzen in Bemmel!

BEMMEL - Op zondagmiddag 17 oktober kwamen ruim tachtig kinderen samen met papa en mama (en soms kwamen ook opa en oma mee) naar de blokhut van Scouting Bemmel om mee te speuren bij de gezellige deBOL Gezinsspeurtocht.

Deze deBol Gezinsspeurtocht zou eigenlijk afgelopen zomer gehouden worden, maar kon toen vanwege corona niet doorgaan. Aan de hand van grote voetstappenpijlen moesten de kinderen de wandelroute van vijf kilometer opzoeken. Gelukkig hadden ze daarvoor van deBol de enige echte deBol-speurneus-loep meegekregen, waardoor dat allemaal wat makkelijker ging. De loep zat samen met nog enkele andere verrassingen in de rode rugzak die de kinderen bij vertrek kregen en mee naar huis mochten nemen.
Onderweg moest er gezocht worden naar foto’s van allerlei dieren en waren er op verschillende plaatsen letters opgehangen waarmee aan het eind het magische woord ‘deBol Speurneuzentocht’ gevormd kon worden.

Met lekkere ranja van De Geintrappers, een lekker snoepje en een lekker berenbroodje werden de kinderen onderweg door deBOL verrast. Ook werd er volop gehinkeld bij de speciaal voor deze dag gemaakte hinkelpot. En natuurlijk werd iedereen die dat wilde, geschminkt als vlinder, piraat, et cetera.

Bij de finish kreeg iedereen nog het Speurtochtdiploma en de enige echte deBol-Speurneuzenbutton! Want die hadden ze allemaal dik verdiend!

deBOL was blij verrast met zoveel kinderen die kwamen speuren, we vonden het heel erg fijn dat jullie er bij waren! Het was een zeer geslaagde zondagmiddag, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt!

Meer berichten