Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Werkgroep accommodatie plan Haalderen op eerste werkbezoek!

HAALDEREN - De werkgroep staat voor de mooie uitdaging om te onderzoeken wat op termijn goed is voor het dorp en onderzoeken drie scenario’s waaronder een ‘multifunctionele accommodatie met alles op één locatie’. 

“Met alle wensen en zeker ook de bezorgdheden onder de arm, zijn we op 19 oktober afgereisd naar ‘t Dorpshuus in Varsselder-Velthunten. Een kleine gemeenschap waar het dorpshuis en circa 25 (sport)verenigingen samen onder één dak gehuisvest zijn.
We zijn waren erg benieuwd naar de mogelijkheden, risico’s en de uitdagingen. Vooral de voor,- en nadelen met eigen oren en ogen zien vinden we belangrijk om de juiste afwegingen voor de toekomst te maken. Is het niet voor onszelf dan wel voor de jeugd die ook in Haalderen de toekomst heeft.”

“Zoals onze gespreksleider Wim (onze gastheer en ervaringsdeskundige) aangaf, er zijn veel hobbels in het proces voor, tijdens en na de bouw van zo’n accommodatie. Je kan op het eerste oog onoverbrugbare verschillen toch overbruggen, als je met elkaar gaat kijken wat iedereen echt nodig heeft en bereid bent in een groter geheel te denken. Er is nog meer de samenwerking gezocht en zijn er veel slimme oplossingen gekomen in gebruik. Qua verenigingsleven is er een grotere aanwas en zijn er nieuwe initiatieven, activiteiten en ontmoetingen ontstaan.” De quote van Wim die aan het einde bij iedereen bleef hangen was: “Je moet eerst delen om te kunnen vermenigvuldigen.”

“Het zal een tijd duren voordat we in Haalderen misschien zoiets realiseren als blijkt dat het haalbaar is, maar het is een gemiste kans als je niet als vereniging meedenkt en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Hoe meer verenigingen vertegenwoordigd zijn, des te weloverwogen zal het onderzoeksresultaat zijn. 

Op zaterdag 23 oktober zijn nog twee bezoeken en woensdagavond 3 november is er een laatste werkbezoek aan de MFA Randwijk. Wil je je nog als vereniging aanmelden, mail naar n.berger@spectrumelan.nl.”

Meer berichten