Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De uitvaart van &#39;cowboy&#39; Jim werd na een grote stroomstoring alsnog afgerond met de toespraak van zoon Jill. Rechts de grafkist.</p>

De uitvaart van 'cowboy' Jim werd na een grote stroomstoring alsnog afgerond met de toespraak van zoon Jill. Rechts de grafkist.

(Foto: Paul Lapian)

Uitvaart in Haalderen getroffen door stroomstoring

HAALDEREN - Bij een uitvaart hoop je dat alles soepel verloopt. Niets is vervelender dan wanneer zo’n plechtigheid wordt onderbroken. Dat was vrijdagmiddag 22 oktober helaas het geval bij een afscheidsdienst in zalencentrum De Kolk aan de Van der Mondeweg in Haalderen.

De afscheidsdienst van de overleden ‘cowboy’ Jim Holman begon om 13:30 uur in De Kolk en verliep volgens schema. Tegen 14:55 uur zou de laatste spreker Jill, de oudste zoon van ‘cowboy’ Jim, zijn toespraak houden. Nadat een bestuurslid van de protestantse gemeente Perki Arnhem had gesproken, vielen plotseling alle lichten uit.
Gedacht werd aan een kleine storing. Maar Mark, uitbater van De Kolk, constateerde dat de stroomuitval niet te direct te verhelpen viel. Het probleem was groter, want heel Haalderen, een deel van Bemmel en een deel van Gendt werden getroffen door een grote stroomstoring.
Uitvaartverzorger Burkhard Junemann, ondersteund door Witta, stelde voor om het gezelschap naar de belendende zaal met natuurlijk licht te sturen en daar alvast wat drank en hapjes te gebruiken. Ondertussen nam hij in allerijl contact met Moscowa in Arnhem, waar de kist van de overledene om 16:45 uur zou arriveren.
Ook Mark en Nathalie, uitbaters van De Kolk, sprongen meteen over op een noodscenario. Zij en de uitvaartverzorgers zorgden ervoor dat de afscheidsdienst in de ruimte met natuurlijk licht alsnog werd afgerond met de toespraak van Jill. Door het improvisatietalent van de uitbaters van De Kolk en de uitvaartverzorgers had iedereen na afloop toch een goed gevoel bij deze bijzondere uitvaartdienst.

Meer berichten