Logo gemeentenieuwsonline.nl

Lezing over migratie bij Kinkelacademie Bemmel

BEMMEL - Op maandagavond 29 november start de Kinkelacademie haar jaarlijkse lezingencyclus weer op. De eerste spreker van dit programma is Prof. Dr. Henk van Houtum (1969). Hij is als wetenschapper verbonden aan de Radbouduniversiteit en deskundig op het gebied van politieke geografie en geopolitiek of eenvoudiger gezegd: hij weet veel van grensproblematiek en migratiestromen Hij is dan ook medeoprichter en coördinator van het Nijmeegse Centre for Border research.

Van zijn hand verschenen inmiddels 19 boeken en meer dan 200 artikelen die gepubliceerd zijn in onder meer Trouw, De Correspondent, NRC, de Volkskrant en de Gelderlander. Regelmatig wordt zijn commentaar op grensproblematiek gevraagd in programma’s als Nieuwsuur en Een vandaag. In 2016  schreef Van Houtum met migratie-expert Leo Lucassen het boek ‘Voorbij Fort Europa. Een andere visie op migratie’.

Professor Van Houtum zal de toehoorders als geen ander kunnen inwijden in de feiten en de fabels over migratie uit alle delen van de wereld naar Europa en het in Europa gehanteerde migratiebeleid. Een thema dat na de machtsovername in Afghanistan nog niets aan actualiteit heeft ingeboet… Na de pauze is er zoals gebruikelijk gelegenheid voor vragen uit het publiek.

De lezing is in De Kinkel, Van Ambestraat 1, Bemmel. Aanvang 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur. Prijs  inclusief koffie/thee voor aanvang: 12.50 euro. Kaarten online op www.dekinkel.nl of bij boekhandel De Toren van Bemmel. De coronacheck is voor toegang van toepassing.

Meer berichten