Logo gemeentenieuwsonline.nl
Het Odayin Trio
Het Odayin Trio (Foto: )

Beethoven Special in de TheaterKerk

BEMMEL - Vorig jaar was het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven werd geboren. Daarom had TOP een lezing over deze bijzondere componist georganiseerd met aansluitend een concert van een van zijn werken. Helaas kon dit door corona niet doorgaan.

Alhoewel het herdenkingsjaar voorbij is willen we deze Beethoven Special toch opnieuw aanbieden! De middag bestaat uit een lezing en een concert.
Musicoloog Sabine Lichtenstein verhaalt in haar lezing over Beethoven’s malligheden en muzikale geintjes, zijn uiterlijk, zijn vrienden, een aantal van zijn karaktertrekken en enkele opvallende merkwaardigheden. Dat alles tegen de achtergrond van zijn grensverleggende werk in een tijd waarin op allerlei terreinen grenzen werden verlegd. Ze zal een en ander illustreren met veel beeldmateriaal en klinkende voorbeelden van Beethovens soms botte, maar meestal heel geestige, humor. Sabine Lichtenstein is muziekcriticus voor het Parool.

Na de pauze speelt het Odayin Trio Beethoven’s Piano Trio opus 70 no 2 in Es groot. Het Odayin Trio bestaat uit: Hrayr Ter-Sargsyan (viool), Noam Staal (cello) en Hanke Scheffer (piano).

Voor deze Beethoven Special is een ieder welkom op zondag 14 november om 14.00 uur in de TheaterKerk in Bemmel. Kaarten zijn online (www.theaterkerk.nl) en bij boekhandel ‘De Toren van Bemmel’ verkrijgbaar.

Meer berichten