Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Geld in portemonnee.&nbsp;</p>

Geld in portemonnee. 

(Foto: eigen foto)

Jongvolwassenen onterecht in de schulden

LINGEWAARD - Er zijn gemeenten, die niet altijd op de juiste wijze de bijzondere bijstand voor haar inwoners jonger dan 21 jaar hebben bepaald. We praten hier in het bijzonder over bijstandsgerechtigden van 18 tot en met 20 jaar aan wie de gemeente een te lage uitkering verstrekt, ver onder het sociaal minimum. Het gaat onder andere om jongeren die zelfstandig beschermd wonen.  

Hierdoor zijn er in de loop der tijd veel jongvolwassenen onterecht in de schulden gekomen, met alle gevolgen van dien. In een recente uitspraak van de ‘Centrale Raad van Beroep’ is bepaald dat de benadeelde persoon, waarover deze rechtszaak ging, door de gemeente waarin zij woonde, volledig gecompenseerd moest worden. 

Het gevolg is dat er nu recent artikelen in de media verschenen over honderden kwetsbare jongeren, die door hun gemeente jarenlang te weinig bijstand hebben uitgekregen. Dit artikel kunt u lezen op onze website: www.cwwb.nl. “Herkent u zich als één van deze jongeren en bent u financieel ook te kort gedaan? Neem dan met ons contact op en wij helpen u geheel kosteloos verder. Voor meer informatie en contact kijk dan op onze website: www.cwwb.nl.”   

De Cliëntenraad Wet-Werk-Bijstand Lingewaard zet zich in voor onder andere gelijke rechten van mensen met een beperking als het gaat om inkomen, zodat zij kunnen deelnemen aan een inclusieve samenleving.

Meer berichten