Herfsttafereel.
Herfsttafereel. Foto: Gijsbert Peelen SLN

Herfststruintocht bij Doornik

Algemeen

BEMMEL - Eens stond Doornik in het centrum van de Gelderse politiek en streden edelen om de macht, tegenwoordig herinnert een landhuis aan die tijd. Onze tocht loopt via het spiegelbos langs dat landhuis en verder over Doornik natuurakkers. 

Als het even kan steken we de dijk over en trekken we langs een kolk die aan het einde van de 18e eeuw ontstond en waarbij het dorpje Doornik verging. We kijken wat we aan historische en natuurlijke elementen tegenkomen. Op de akkers is geoogst en wellicht zijn er groenbemesters gezaaid. De wilde planten en dieren bereiden zich voor op de komende winter. Ze moeten op enige manier rekening houden met het klimaat en de veranderingen daarin. Ook de bevers in de polder krijgen met de winters te maken en hebben daar oplossingen voor gevonden. Op de kolk en in het ooibos eromheen treffen we waarschijnlijk vogels, die als wintergast bij ons verblijven.

“Natuurgidsen van Lingewaard Natuurlijk starten op zondag 21 november om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Restaurant Zijdewinde te Doornik, Waaldijk 28 Bemmel. De tocht duurt tot ongeveer 16.30 uur. Tip: laarzen aan, kijker en fototoestel mee.

Deelname volwassenen drie euro per persoon, kinderen 1,50 en zijn welkom vanaf 6 jaar. Als je mee wilt gaan, meld je dan uiterlijk 24 uur voor de start aan via: excursies@lingewaardnatuurlijk.nl.”

Uitgelicht

Digitale krant