Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto: Berns

Expositie Kijkruit in Gendt van Ben en Gerda Berns-Bolder

GENDT - Het creatieve echtpaar Ben Berns en Gerda Berns-Bolder exposeert in De Kijkruit in Gendt van 12 november tot en met 7 januari.

Ben heeft ondanks zijn drukke loopbaan een cursus edelsmeden gevold, eerst in Arnhem bij creatief centrum Mariënburg nu ‘Het Rozet’; later in Schoonhoven bij de School voor Edelsmeden. Hij heeft veel sieraden gemaakt in goud en zilver, zelfs de trouwringen voor zijn zoon en schoondochter.
Door gezondheidsproblemen neemt het gevoel in zijn handen af en is hij van klein werk overgegaan naar het iets grovere werk. Hij maakt nu objecten in RVS, messing en koper zoals “de haan” die gemaakt is van RVS-messing en steen. Ben maakt ook hulpmiddelen voor de werkstukken van zijn vrouw, zoals standaards voor glas en sokkels voor de beeldhouwwerken.

Gerda heeft in de jaren negentig een paar jaar een cursus glas in lood gevolgd in Bemmel en is later overgegaan naar de tiffany-techniek. Met deze techniek kun je fijner werken en hoeft er niet altijd gebrandschilderd te worden. De glasobjecten zijn ook in andere kleurstellingen en formaten te maken. Verder maakt Gerda beelden van brons en steen.

Er is een mooi overzicht van alle werkstukken die Ben en Gerda in de loop van de tijd gemaakt hebben. “Hun werkstukken zijn ook bij een kunstwinkel in Barneveld te bewonderen. Mocht u nog vragen hebben, email naar: b.j.berns @kpnplanet.nl.”

Meer berichten