Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Lancering oorlogsmuseum Niemandsland op wielen

GENDT - “In juni 2020 zijn we begonnen met het educatieproject museum Niemandsland op wielen. Nu anderhalf jaar later kunnen wij met trots zeggen dat het ons gelukt is om het verhaal van de tweede wereldoorlog naar de schoolpleinen te brengen.”

GMC-vrachtwagens werden tijdens de oorlog gebruikt om legermateriaal te vervoeren. Een van deze authentieke vrachtwagens is omgebouwd tot educatiedependance. “Op interactieve wijze ervaart u hoe de Tweede Wereldoorlog was voor de geallieerden, de Duitsers en de lokale bevolking in de Betuwe. Hiermee komt een uniek stukje geschiedenis tot leven. Wilt u dit ook ervaren? Dat kan! 19, 20 en 21 november is het eindelijk zover. De lancering van het oorlogsmuseum op wielen. Op vrijdag en zaterdag zullen wij ons project lanceren voor genodigden, maar op zondag 21 november is iedereen welkom.”

Wij houden ons aan alle corona-maatregelen die op dat moment van kracht zijn voor de lancering. Houd hier rekening mee. Bij voorbaat dank. (Op vrijdag 19 en op zaterdag 20 november zijn wij uitsluitend geopend voor genodigden.)

Meer berichten