Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zonnebloem Angeren viert 50-jarig jubileum

ANGEREN - Woensdag 10 november kwam het er eindelijk van. De afdeling Angeren van de Zonnebloem vierde haar 50-jarig jubileum. Deze mijlpaal was eigenlijk op 3 maart dit jaar - de werkelijke oprichtingsdatum - al bereikt. Corona gooide echter roet in het eten.

En ook voor de nieuwe datum waarop het hopelijk zonder al te veel beperkingen gevierd zou kunnen worden, bleek niet ideaal. Toch hebben we het feest door kunnen laten gaan en in besloten kring gevierd. Geen receptie voor collega-afdelingen, oud-vrijwilligers of andere belangstellenden. 

“We hopen onze gasten een memorabele dag te hebben bezorgd.” Na de ontvangst gaf Guus Versmissen een diapresentatie over Market Garden gevolgd door een lunch. Na de lunch gingen we met de bus richting Oosterbeek. In het Airbornemuseum gaf Guus een rondleiding. Na het museumbezoek keerden we met veel informatie over Market Garden in woord en beeld terug naar het dorpshuis in Angeren. Daar genoten we van een goed verzorgd diner. Hiervoor willen we de medewerkers van het dorpshuis en Simone in het bijzonder bedanken.

Tijdens het diner werd er afscheid genomen van twee vrijwilligers van de afdeling. Jenny van Rooijen was meer dan 20 jaar vrijwilliger, waarvan de nodige jaren secretaris. Dory van Onna was zelfs 25 jaar vrijwilliger waaronder menig jaar bestuurslid bezoekwerk. Van het Nationaal bureau ontving Dory de gouden waarderingsspeld met oorkonde.

Met een heerlijk toetje werd deze feestelijke dag afgesloten. Bij het afscheid werden de gasten als herinnering aan deze dag nog verrast met een goodiebag, waarna de gasten met een voldaan gevoel naar huis gingen

Meer berichten