Logo gemeentenieuwsonline.nl

Filmavond Huissen

HUISSEN - Dinsdagavond 23 november  19.45 uur draait in de protestantse kerk Huissen aan het Raadhuisplein 35 in Huissen de film ‘Three billboards outside ebbing, missouri’. Corona-check bij binnenkomst.

Een verbitterde moeder plaatst drie grote aanplakbiljetten langs de kant van de weg. ‘Verkracht terwijl ze stierf’, ‘En nog steeds geen arrestaties’, ‘Hoe komt dat, sheriff Willoughby?’ Mildred kan het niet verkroppen dat de lokale politie na een jaar nog altijd geen vorderingen heeft gemaakt in het oplossen van de moord en verkrachting van haar tienerdochter Angela. De politie is niet gediend van deze confronterende acties en de strijd wordt steeds heftiger.

“All this anger just begets more anger”, zegt iemand in de film. Als je woede met woede tegemoet treedt , wordt de woede alleen maar groter. Een neerwaartse spiraal als spiegel van onze tijd ? Tegelijkertijd laat de film ons zien hoe een gebrek aan gerechtigheid leidt tot woede, en hoe die woede vervolgens de gerechtigheid onmogelijk maakt. Een donker en komisch drama dat alles weg heeft van een klassieke western met een vrouw in de hoofdrol die het in haar eentje opneemt tegen een falende sherrif. Niets houdt haar tegen - het onrecht moet gestraft worden!

Meer berichten