Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Kerk van Gendt.&nbsp;</p>

Kerk van Gendt. 

(Foto: Lian Steenhof)

Kerkdienst in Gendt

GENDT - Op zondag 5 december is het de tweede zondag van de Adventstijd. Deze tijd, die vier zondagen beslaat, is de tijd waarin we uitkijken naar Kerst en de geboorte van Jezus. Er is dan weer een kerkdienst in Gendt. Voorganger in de dienst op 5 december in Gendt  is Ds. Janneke Bron uit Velp.

Met de strengere Coronaregels houden we ons weer goed aan de 1,5 m afstand en dragen we een mondkapje bij het ingaan en uitgaan van de kerk. Rondom de kersttijd staan de collectes altijd in het teken van ‘Kinderen in de knel’ over de hele wereld. De diaconie kiest deze keer voor het Cordaid Kerstfonds. Om Jemen te helpen. Via de lokale partner organisatie Yamaan Foundation in Jemen, wil Cordaid de meest kwetsbare gezinnen met jonge kinderen helpen aan voedsel en onderdak. In Jemen is al bijna zes jaar de meest vergeten, grootste humanitaire crisis ter wereld bezig.
Het aantal acute ondervoedingen bij kinderen jonger dan vijf jaar is nog niet eerder zo hoog geweest. Dit is het gevolg van een combinatie van jarenlange oorlog en honger. En daar komt nu de corona-pandemie bovenop met alle gevolgen van dien, zoals de gestegen voedselprijzen en de slechte gezondheidszorg. Het ziet er hopeloos uit, maar we kunnen niet wegkijken en denken dat daar niets aan te doen is. Helpt u mee om het leed te verzachten?

“Wilt u Cordaid Kerstfonds ook ondersteunen, maak dan geld over naar NL79 RABO 0116 4443 20 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Gendt Doornenburg o.v.v Cordaid Kerstfonds. Wij zullen het geld dan overmaken.”

Meer berichten