Logo gemeentenieuwsonline.nl

Opbrengst collecte Het Gehandicapte Kind

LINGEWAARD - Van 15 - 20 november hebben vrijwilligers in Bemmel en Gendt gecollecteerd voor stichting het Gehandicapte Kind. 16 Collectanten gingen langs de deuren of collecteerden digitaal en haalden samen bijna 1500 euro op. 

Met dit geld steunt het Gehandicapte Kind projecten op het gebied van samen spelen, sporten en leren voor kinderen met een handicap. Bijvoorbeeld door speeltuinen toegankelijk te maken, sporten als FrameRunning en Framevoetbal te introduceren en Samen naar School klassen op te richten binnen de basisschool in de buurt. Zo zorgt de stichting ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten en leren kennen.
Inmiddels is er ook een speeltuin in Bemmel gerealiseerd en kan er gebruik worden gemaakt van een rolstoel in de polder (dus op ongelijk terrein gebruikt kan worden).

Meehelpen
Wilt u in 2022 ook collecteren? Neem dan contact op met Carla Bremer (0481 464194) of Matty Beens (06 33319944). Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u een bijdrage doen? SMS dan VRIENDJES naar 4333 en geef eenmalig 3 euro of geef via www.gehandicaptekind.nl.

Meer berichten