Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Burgemeester Helmich.</p>

Burgemeester Helmich.

(Foto: HKH)

Mededelingen: Burgemeester Helmich bedreigd

LINGEWAARD - In het nieuwste nummer van Mededelingen lezen we dat Burgemeester Helmich anoniem bedreigd werd. Heel gewoon helaas op de huidige sociale media, maar in de tijd van burgemeester Helmich (burgemeester van Huissen tot 1 mei 1934) toch wat vreemd.

Veder bevat het tijdschrift van de Historische Kring Huessen weer diverse artikelen en nieuwtjes. Zo blijkt de 50-jarige gildenkapel een onverwacht pareltje en is hét kenmerk van Huissen, de zwaan, tientallen jaren door middel van perkplanten uitgebeeld.

Joop Brons schrijft op zijn eigen, humoristische wijze over het fenomeen van ‘plèk bewaore’ in de stadskerk.
Een uniek stempel en draagteken vonden hun plaats in museum Hof van Hessen. Ook was er de aanwinst van enkele zeldzame munten.

Een dame meldde zich in het museum om zich in te schrijven voor een appartement. Ze had de woorden Hof van Huesse (nieuw wooncomplex) en Hof van Hessen door elkaar gehaald!

Aan bod komt ook nog de eerstesteenlegging van de lts, een pracht van een foto van een gouden bruiloft op ’t Zand in 1960 en nog veel meer.

Het met veel foto’s geïllustreerde tijdschrift is of wordt binnenkort bij de meer dan duizend leden bezorgd. Reacties of vragen kunt u mailen naar mededelingen@huessen.nl. Of kom bij het stadsmuseum Hof van Hessen aan de Vierakkerstraat 39 langs. Behalve maandag, alle andere zes dagen van de week van 13.00 tot 16.30 uur geopend. Vrijdags al vanaf 10.00 uur.

Meer berichten