Logo gemeentenieuwsonline.nl

Voedselbankactie Lingewaard

LINGEWAARD - Op zaterdag 11 december wordt de Voedselbankactie in Lingewaard gehouden. In Bemmel, Haalderen en Huissen nemen in totaal zes supermarkten deel. Die dag gekochte boodschappen (er is een wensenlijstje) kunnen worden gedoneerd, maar ook zaken als gespaarde DE-punten.

In de gemeente Overbetuwe loopt deze actie al enkele jaren en de droom is om de Voedselbankactie volgend jaar bij alle supermarkten in Lingewaard te kunnen uitvoeren.
Gezamenlijk zijn er ruim 250 vrijwilligers actief die dag, waarvan 70 in Lingewaard. Dat doen we corona-safe in zeer nauwe samenwerking met de supermarkten en het winkelend publiek. De saamhorigheid en de betrokkenheid bij de medemens is - en we spreken hierbij uit ervaring - hartverwarmend te noemen.

De actie wordt georganiseerd door de plaatselijke kerken, Rotaryclubs, Interact en de Stichting Leergeld Oost Betuwe. Deze zijn alle zeer betrokken bij het ondersteunen van mensen die hulp nodig hebben. De Voedselbank is een geweldig instituut dat dit realiseert. Dit is een teken van hoop en warmte in een lastige tijd. Samen maken we hier een succes van. Daar hebben we het volste vertrouwen in.

“Fijn is het te melden dat er al 2600 euro aan giften is ontvangen terwijl de actie nog moet beginnen. Als u wilt  bijdragen aan de actie: NL61RABO0104083255 t.n.v. Voedselbank onder vermelding van Voedselbankactie 11-12-2021. Mocht u op zaterdag 11 december een dagdeel mee willen helpen als vrijwilliger voor de Voedselbankactie: informatie en opgave bij Jan Luiten (06 37143562).”

Meer berichten