Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Het nieuwe uiterlijk van het Kringblad.</p>

Het nieuwe uiterlijk van het Kringblad.

(Foto: HKB)

Het Kringblad van de HKB in een nieuw jasje

LINGEWAARD - Het Kringblad bestaat al dertig jaar. De eerste uitgave van het kringblad verscheen in januari 1991, anderhalf jaar na de oprichting van de Historische Kring Bemmel. Bijna vanaf het begin al komt het Kringblad driemaal per jaar uit, in januari, mei en september. 

Het eerste nummer had een grijsgroene kaft met het logo van de gemeente Bemmel. Al snel kwam daar het eerste logo van de HKB voor in de plaats. In 2016 werden Haalderen en Ressen meer nadrukkelijk als aandachtsgebied bij de kring betrokken en veranderde het logo waarin nu de drie kernen een plaats kregen. Het Kringblad werd aangepast en het nieuwe logo kwam prominent op de kaft. Het A5-formaat bleef hetzelfde en het hele ontwerp bleef al die jaren in grote lijnen gehandhaafd.

Na dertig jaar gaat het Kringblad veranderen. In januari verschijnt een geheel vernieuwd Kringblad in A4-formaat en in kleur. Een belangrijke overweging daarbij is het illustratiemateriaal dat in zwartwit lang niet altijd tot zijn recht kwam. De Historische Kring Bemmel, Haalderen en Ressen hoopt dat men zal genieten van het nieuwe Kringblad. Het is anders, maar ook weer heel herkenbaar. 

Door corona is de HKB weer dicht en dat is jammer. “We hadden graag een kerstborrel gehouden met alle vrijwilligers die zich inzetten om alles op rolletjes te laten verlopen. Het was al omgezet naar een nieuwjaarsborrel maar het is duidelijk dat ook die geen doorgang zal kunnen vinden.” 

Meer berichten