Logo gemeentenieuwsonline.nl
Verlichte Optocht Gendt
Verlichte Optocht Gendt (Foto: )

Streep door Verlichte Optocht

GENDT - De Verlichte Optocht in Gendt, die voor eind februari 2022 gepland stond, gaat niet door!

Het besluit de optocht te schrappen heeft het bestuur van de Verlichte Optocht in Gendt afgelopen week met pijn in het hart genomen. “We weten dat sommige bouwers van de carnavalswagens al eerste stappen hebben gemaakt. Het was daarom geen makkelijke beslissing, maar het is vooral nu van belang om duidelijkheid te verschaffen.”

Om de optocht door te laten gaan, had de organisatie van de Verlichte Optocht op basis van de huidige coronavoorschriften maatregelen moeten nemen die niet haalbaar zijn. “De optocht geldt als een buitenevenement, dat betekent dat we alle bezoekers moeten controleren op een QR-code. Dan zouden we het hele dorp moeten afsluiten, dat is onrealistisch.”

Helaas is dit voor het tweede jaar op rij dat het coronavirus het niet mogelijk maakt om de Verlichte Optocht op een veilige manier te organiseren voor zowel deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. “Hopelijk mogen wij u weer verwelkomen tijdens de Verlichte Optocht in 2023”, zo laat het bestuur Stichting Verlichte Optocht Gendt weten.

Meer berichten