Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Winnaar Ben Balk.&nbsp;</p>

Winnaar Ben Balk. 

(Foto: Rob van de Sant)

Kapelaan Walters Trofee

DOORNENBURG - “Wat een verrassing, ik ben er helemaal stil van”, aldus een zichtbaar geëmotioneerde Ben Balk, die uit handen van de commissie tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Sint-Caecilia de 12e Kapelaan Walter Trofee kreeg overhandigd. 

De prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die zich jarenlang verdienstelijk heeft gemaakt voor de Doornenburgse muziekvereniging ging ditmaal naar de tamboermaitre van Sint-Caecilia. Deze functie vervult Ben meer dan vijftig jaar en daarnaast is hij één van de dragende krachten achter de grote successen van slagwerkgroep en orkest.

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst, die live te volgen was via teams account, keek voorzitter  Bert Selman terug op het afgelopen jaar, maar richtte zich vooral op een nieuw muzikaal jaar 2022. Sint-Caecilia zit te popelen om weer grote concerten in de agenda te plaatsen. Ook zal de vereniging zich gaan richten op een ledenwerving met een verbreding van muzikale mogelijkheden voor jong en oud.

Ook werden de volgende jubilerende leden gehuldigd: Dorris Maters en Debbie Roelofs (12,5 jaar lid), Matthias Elbers, Walter Frehé, Henk Barten en Marcel van Alst (40 jaar lid) en ook voorzitter Bert Selman mocht de oorkonde met speld ontvangen voor vijftig jaar lidmaatschap.
De feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst werd traditioneel afgesloten met klanken van de ‘Radetsky March’.

Meer berichten