Afbeelding

Geef je tuin meer grandeur met moderne tuinmeubelen

Zakelijk

Kan je tuin wel een decoratieve oppepper gebruiken? Wil je heerlijk comfortabel zitten, het hele jaar door? Begin dan eens met het oude meubilair richting de kringloopwinkel te brengen en tuinstoelen van Van der Garde neer te zetten. Zo geef je je tuin in één klap meer grandeur, klasse, comfort en dus gezelligheid. 

Twee in één

Over comfort gesproken: de verstelbare tuinmeubelen van Van der Garde zijn bruikbaar als eetstoel en als relaxplek. Stel je een hete zomerdag voor, je hebt de hele dag in de tuin geklust om het verder een beetje gezellig te maken. Dan is het heerlijk om even je tuinstoel in standje lui te zetten en een tukje te doen in het koele avondbriesje. Je hoeft daar geen extra ligstoelen voor aan te schaffen. Relaxstoel en eetstoel in één, ideaal. 

Duurzaam en weerbestendig

Bovendien zijn veel van deze stoelen niet alleen een lust voor het oog. Ze zijn ook vervaardigd uit materiaal dat tegen een stootje en het weer kan. Daarom zullen deze langer meegaan dan bijvoorbeeld de oude plastic tuinstoelen die na verloop van tijd uit elkaar vallen. Zo investeer je op een duurzame manier in een mooiere tuin. 

Moderne uitstraling

Die oude verweerde tuinmeubelen kunnen dan eindelijk eens naar de kringloopwinkel of een andere plek waar ze gerecycled worden. Een set nieuwe tuinstoelen, eventueel met een stijlvolle bijpassende tuintafel, geeft een moderne uitstraling aan je hele terras. Het vervangen van tegels is een zware klus, de gevel opknappen ook. Maar een emmer sop in combinatie met deze decoratieve oppepper doen wonderen. 

Kussens en speciale hoezen

Wil je het allemaal nog comfortabeler maken, dan schaf je er meteen mooie kussens bij aan bij de genoemde webwinkel van Van der Garde, die bovendien drie showrooms in het midden/oosten van het land heeft. Vergeet dan niet speciale kussenhoezen mee te nemen waar je de kussens in opbergt, bijvoorbeeld als het echt te onaantrekkelijk weer is om buiten te zitten of als je op vakantie gaat. In de hoezen blijven de kussens gevrijwaard van vocht en de schimmelvorming die dat met zich meebrengt. 

Meer accessoires: tentdoeken en parasols

Je terras hoeft dus geen complete makeover te krijgen om er als nieuw uit te zien, althans, niet in de zin van slopen en verbouwen. Naast de nieuwe tuinstoelen en -tafels zijn er allerlei andere accessoires om de boel op te knappen. Een gezellige vuurtafel is heel modern, net als tentdoeken om op te hangen bij wijze van overkapping. Daar zijn ook parasols voor beschikbaar, als dat je voorkeur heeft. Eigenlijk werkt het opkalefateren van een terras net als bij een keuken, waar je ook alleen de kastdeurtjes vervangt voor een compleet nieuwe look. Je hoeft niet meteen alles te vernieuwen. Dat is makkelijker, en trouwens ook duurzaam. 

Geen overbodige luxe

Bedenk hoeveel uur je tegenwoordig buiten doorbrengt, of buiten door zou willen brengen. Geen gekke gedachte omdat we steeds meer van de frisse lucht willen genieten in onze gekoesterde tuin. Ook ‘s winters zijn meer mensen in hun tuin te vinden: ze zitten er met een dekentje bij het vuur en genieten van de sterrenhemel. Heb jij ook het verlangen om nog vaker in de open lucht te vertoeven dan je nu al doet, dan is het investeren in degelijk tuinmeubilair al helemaal geen overbodige luxe. Je zorgt in huis immers ook voor fijne zitgelegenheid. 

Mooi aanbod

Het aanbod aan tuinstoelen gaat nog veel verder dan alleen (verstelbare) eetstoelen. Zo zijn er hangstoelen, die je aan de pergola of een bijgeleverde standaard bevestigt. Deze hebben hetzelfde ontspannende effect van een schommelstoel of hangmat. En natuurlijk, mocht je ruimte over hebben in je tuin, is er de razend populaire loungeset: lage banken met kussens waarop je bijkomt in vrijwel horizontale stand. Hoe luxe is het om na het diner op een zomeravond het gezelschap naar het loungegedeelte te dirigeren voor de koffie?

Terras verder aankleden

Zo geniet je jaarrond van je tuin, want in elk jaargetijde is het mogelijk er comfortabel te zitten. Om het helemaal af te maken, hoef je niet diep in de buidel te tasten. Potjes met geurige kruiden zoals rozemarijn en lavendel, decoratiestukken zoals beeldjes en spiegels voor een ruimtelijk effect, mooie glazen kweekkasten die de kraamkamer van je moestuin vormen, het zijn maar enkele ideeën om je tuin de grandeur te geven die hij en jijzelf verdienen. 

Uitgelicht

Digitale krant