Feestelijke bijeenkomst 35 jaar De Kijkruit

Algemeen

GENDT - De Kijkruit is opgericht op 20 mei 1987. Kees van de Laarschot kwam met het idee en heeft samen met Tine Evers en Rob de Jong dit idee uitgewerkt. Het werd De Kijkruit: immers het is een ruit om naar te kijken. Dat het een schot in de roos was, blijkt nu: De Kijkruit bestaat al 35 jaar! Het was een prima initiatief!

 Destijds gaf apotheker Dhr. Swen aan de Dorpstraat in Gendt de mogelijkheid om zijn etalageruit te gebruiken en gaf zodoende De Kijkruit een plaats in Lingewaard. De Kijkruit wordt nog steeds gerund door een werkgroep van vijf vrijwilligers.  Wel elf oud-vrijwilligers zijn hen voorgegaan. De werkgroep die De Kijkruit beheert is een onderdeel van Kunstkring Gendt Verbeeld.

Veel amateurkunstenaars kloppen zelf aan bij De Kijkruit om te mogen exposeren; soms worden ze uitgenodigd en velen vragen en vinden hun weg via de site: www.kunstkringgendtverbeeld.nl.

De Kijkruit is en was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de huidige vrijwilligers en oud-vrijwilligers. En terecht werden deze in de bloemetjes gezet tijdens de feestelijke bijeenkomst in de Proef. Apotheek Benu werd verrast met taart en een bloemetje. Wethouder Aart Slob sprak zijn bewondering uit voor deze laagdrempelige voorziening, die hiermee een podium geeft voor alle amateurkunstenaars in Lingewaard en de regio. Niet iedere expositieruimte kan werk tonen dat voor iedereen heel toegankelijk en bereikbaar is.

De sponsors werden hartelijk bedankt: Bistro Bar Proef; de heer Viergever van de Readshop; fam. Leemreise (schoenenvoetzorg);  Bloemenwinkel Floriosa; fam. de Jong; Kunstkring Gendt Verbeeld en de Gemeente Lingewaard.

Uitgelicht

Digitale krant