Guus heeft een grote vis gevangen.
Guus heeft een grote vis gevangen. Foto: Coen van Vorsselen

Beweegtuin op sportpark Walburgen Gendt geopend

Algemeen

GENDT - Vitaal Sportpark Walburgen in Gendt is uitgebreid met een beweegtuin. Naast de sporthal zijn diverse outdoor beweegtoestellen geplaatst waar iedereen onbeperkt kan bewegen. Vrijdag 13 mei is deze beweegtuin geopend met een muzikale en vendelhulde van de jeugdband van schuttersgilde Sint-Sebastianus.

Rondom de opening was er een zomersportfestival. Zwem- en polovereniging Thetis verzorgde een clinic gooien op de ligweide, omdat het zwembadwater nog te koud is. De Tweestroom gaf een demonstratie beachvolleybal waar enthousiastelingen mee konden doen. Wielrenners van ’t Verzetje hadden wielrenfietsen meegenomen en verzorgde minilesjes wielrennen, bij uitstek een zomersport. 

In de winter gaan de leden van ’t Verzetje met mountainbikes de bossen in. Tafeltennisvereniging Getavé gaf iedereen de mogelijkheid om op de outdoortafel van Walburgen te oefenen met tafeltennissen. Goed om te zien dat de tafeltennistafel, waar vele kinderen in de zomer spelen, ook voor de sport gebruikt kan worden. Voetbalvereniging De Bataven gaf tussen alle trainingen door bezoekers van het zomersportfestival de mogelijkheid om de oefenen voor de ultieme strafschop.

Hengelvereniging de Snoek verzorgde aan de kanovijver vislessen. De jonge vissers haalde enkele mooie vangsten uit het water! Het was een zeer geslaagde avond waarbij de beweegtuin volop werd gebruikt. Celine Rutten en Cilia Bongertman gaven uitleg over het gebruik van de toestellen. De deelnemende verenigingen hebben onderling uitgesproken ook in de toekomst mee te willen doen met sportfestivals op Walburgen en mogelijk andere samenwerkingen.

Uitgelicht

Digitale krant