Deelnemers van de workshop duurzaam koken met chefkok Willem Cornelissen en coördinator taalnetwerk Margriet de Bot.
Deelnemers van de workshop duurzaam koken met chefkok Willem Cornelissen en coördinator taalnetwerk Margriet de Bot. Foto: Runak Sharaf

Duurzaam koken leidt tot mooie uitwisseling Taalcafé

Algemeen

LINGEWAARD - Duurzaam koken, hoe doe je dat? Chefkok Willem Cornelissen van stichting Welzijn Lingewaard dook de Lingewaardse uiterwaarden in, op zoek naar (h-)eerlijke planten en kruiden. 

En op 18 mei mocht een aantal deelnemers van het Taalcafé Lingewaard meehelpen én smullen van de maaltijd die hij op tafel toverde. Bewust, gezond en voordelig. Want naast de geoogste ingrediënten, kookte Willem met restproducten uit de supermarkt.

De deelnemers, veelal afkomstig uit Syrië en Eritrea, waren bijzonder enthousiast: “We hebben nieuwe smaken leren kennen en we zijn verrast dat het zo gezond is. En dan is het ook nog heel goedkoop!” Daslook, zuring, kleine pimpernel en oesterblad: het zijn stuk voor stuk planten die we in onze uiterwaarden en bermen kunnen vinden. 

En die je dus tot een heerlijke maaltijd kan verwerken, zoals bijvoorbeeld daslooksoep. Het enthousiasme bij de deelnemers spatte ervan af en er werd al gevraagd wanneer de volgende keer zou zijn. “Dan koken wij iets duurzaams uit Syrië en daarna iets uit Eritrea”, was de boodschap.

Uitgelicht

Digitale krant