Dames worden ingeschreven als lid van de schutterij.
Dames worden ingeschreven als lid van de schutterij. Foto: Schutterij GvA

Doornenburgse schutters kiezen voor nieuwe statuten en zetten de deur open voor vrouwen!

Algemeen

DOORNENBURG - Op zondag 22 mei 2022 hebben de schutters uit Doornenburg een historische stap. Tijdens een bijzondere ledenvergadering stemden de leden unaniem voor de nieuwe statuten en het bijbehorend huishoudelijk reglement. 

De meest in het oog springende wijziging is wel, dat na meer dan 230 jaar, ook vrouwen lid mogen worden van de schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen. De rechten en plichten zijn voor ieder lid gelijk. We hopen met deze nieuwe statuten de schutterij een mooie toekomst te kunnen geven. De eerste tekenen daarvan zijn er al.

Direct na de vergadering hebben drie vrouwen en twee vrouwelijke jeugdleden zichzelf aangemeld als lid van de Doornenburgse schutterij. Een mooi bewijs dat de wijzigingen van de statuten een prima keuze zijn.

Als formaliteit moeten de nieuwe statuten nog bij notariële akte worden vastgelegd, voordat deze dames officieel lid zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. Wellicht kunnen we eerdaags in Doornenburg ook de eerste vrouwelijke kandidaat voor het koningsschot verwelkomen. Laten we verder bouwen om deze mooie tradities door te geven aan de volgende generaties.

Uitgelicht

Digitale krant