Cantico d' Archi.
Cantico d' Archi. Foto: Pierre Baptist

Virtuoos familieconcert in kasteel Doornenburg!

Algemeen

DOORNENBURG - Het was genieten voor de bezoekers van het concert van Cantico d’Archi. Genieten, niet alleen van de prachtige, sfeervolle Ridderzaal van Kasteel Doornenburg maar vooral van het spel van deze muzikale familie Jeukendrup uit Velp. Op virtuoze wijze trakteerden ze ons op een tiental stukken van Bach, Paganini, Tsjaikovski, Perkinson, Giraud en andere soms onbekende pareltjes uit de muziekliteratuur. Zo zou het op het Euregio Rijn-Waal Studentenfestival kunnen gaan!

De aanstormende talenten Julian (15) en Valentijn (13) traden ook op als solist; hun spel was indrukwekkend en oogstte dan ook een daverend applaus. Prettig en leerzaam was ook de toelichting en informatie over de muziekstukken en de componisten door Mirjam Oost, violiste, pianiste en moeder van Julian, Valentijn en Casper. Samen met vader Guus Jeukendrup, altviolist in het Koninklijk Concertgebouworkest, vormen ze een geweldig, goed op elkaar ingespeeld ensemble dat we zeker nog eens willen terugzien in Kasteel Doornenburg.

“We hopen dat de tekst van Arry een aanzet is voor u om de concerten op kasteel Doornenburg te bezoeken!
Ter herinnering: 15e editie van het Internationaal Euregio Rijn-Waal Studentenfestival op 20, 21 en 23 juli: drie weergaloos spelende pianisten! Nieuwsbrief volgt. Binnenkort tickets via de website van Kasteel Doornenburg/Agenda.”

Uitgelicht

Digitale krant