Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Anna Paulownaboom.&nbsp;</p>

Anna Paulownaboom. 

(Foto: IVN RijnWaal)

Bomenexcursie in het Galamapark in Elst met IVN RijnWaal

ELST - Op zondag 26 juni start om 14.00 uur in het Galama park in Elst een bomenexcursie die begeleid wordt door IVN RijnWaal gidsen. Het verzamelpunt is bij het zitje aan de Randweg bij de entree van het Galamapark tegenover Europaplein 39 in Elst.

In het park staan meer dan honderd boomsoorten die voor iedereen te bewonderen zijn. Bomen maken onze wereld niet alleen mooi maar bieden ook schaduw bij warmte en ze verbeteren de lucht kwaliteit. Al eeuwen wordt het hout gebruikt voor het maken van werktuigen, meubels en onder andere  muziekinstrumenten.

Kent u bijvoorbeeld de Anna Paulowna boom? Deze heeft mooie, violette bloemtrossen voordat het grote blad gaat groeien. Ook de vruchten en zaaddozen zijn bijzonder fraai. Tijdens deze excursie komen ook de groeiwijze, vormen, familienamen en hoe bomen samenwerken ter sprake.

Laat u verrassen en kom bomen beleven! Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Meer informatie over IVN RijnWaal is te vinden op www.ivn.nl/afdeling/rijnwaal.

Meer berichten