Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Bemmelse hockey-medaillewinnaars.&nbsp;</p>

Bemmelse hockey-medaillewinnaars. 

(Foto: Eline van Woesik)

Goud en brons voor de helden van het Bemmelse G1 en G2 hockeyteam

BEMMEL - Tijdens de tweejaarlijkse Special Olympics die dit jaar van 8 tot 10 juni in Twente gehouden werd, is het G1 team van MHC-Bemmel800 toernooi-winnaar geworden en heeft het G2 team een bronzen medaille mee naar huis genomen. 

Ruim 2.300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Na een grootse opening ceremonie in het FBK Stadium in Hengelo - die bol stond van olympische allure, met prominente gasten, en uitzinnige sporters en supporters – waren de helden van de Bemmelse G-teams welkom op het toernooi bij Hockey Club Twente. Hier werden door beide teams op zonovergoten velden en in een prachtige hartverwarmende sfeer acht wedstrijden gespeeld. 

Zoals altijd is het motto bij de Special Olympics ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Maar winnen is natuurlijk wel heel erg leuk!  De finale was adembenemend spannend en werd na een prachtige wedstrijd met 3-0 gewonnen door Bemmel onder een groot applaus. Het G2 team heeft ook een pracht prestatie afgeleverd door geweldig als team te presteren en zo met trots de bronzen plakken om te mogen hangen. 

G-Hockey is voor spelers met een verstandelijke/emotionele en/of  lichamelijke beperking. De afgelopen vijftien jaar biedt MHC-Bemmel800 deze doelgroep de mogelijkheid om veel plezier aan de hockeysport te beleven. Vrijblijvend een paar keer mee trainen mag altijd. Mail naar ghockey@mhcb800.nl of app naar 06 33761165 voor meer informatie.

Meer berichten