Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Tamboer-ma&icirc;tres.&nbsp;</p>

Tamboer-maîtres. 

(Foto: Bart Braam)

Muziek verbindt

BEMMEL - De muziekkorpsen Eska Bemmel en Sint-Sebastianus Gendt treffen elkaar tijdens de intocht van de BOL Junior Avond 4-daagse in Bemmel. Erg leuk voor de wandelaars die eindstreep overgedragen worden met opzwepende marsmuziek. Maar ook voor de muzikanten zelf, die als goede Lingewaardse buren gebroederlijk met elkaar omgaan.

Eska Bemmel staat sinds 2019 onder leiding van tamboer-maître Petra Wagener. Waarbij Rick Basten al sinds 2011 het vertrouwde gezicht is van St. Sebastianus Gendt. De nieuwe tamboer-maître van Jong Sebastianus, Ian van der Horst, kreeg het “vak” geleerd van Rick Basten. Na nog wat kleine ‘tips en tools’ uit huiselijke kringen (reserve maître van Eska) was daar het eerste optreden voor Ian. Alles gecheckt, behalve een gepoetste tamboer-maître stok.
Het geheim van de maître van Eska werd gedeeld met de nieuwe maître van Jong Sebastianus. Het geeft een goed gevoel om tips, trucs en ervaringen uit te wisselen. Muziek verbindt.

Intocht

De intocht van deBol Junior Avond 4-daagse onder begeleiding van Show&Machingband Sebastianus, Jong Sebastianus en Eska was door de gezamenlijke inzet dan ook weer een daverend succes.

Ook het plezier van samen muziek maken ervaren? Ga mee naar diverse optredens in binnen en buitenland. ESKA gaat bijv. naar diverse Taptoes, zoals in Mijdrecht, Ter Aar en Bemmel. En Sebastianus heeft onder andere het Europees Schutterstreffen Deinze (B), Streetparade Basel Tattoo (CH), Taptoes Dordrecht en Oosterbeek op het programma.

Meer info op www.eska.nl en www.sebastianus.nl.

Meer berichten