Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>De deelnemers en begeleiders van de workshop HACCP vanuit het Actieplan Preventie en Gezondheid Lingewaard.</p>

De deelnemers en begeleiders van de workshop HACCP vanuit het Actieplan Preventie en Gezondheid Lingewaard.

(Foto: Marianne te Bokkel)

VrijwilligersOpen Eetcafé gaan gezonder koken

HAALDEREN - Een aantal vrijwilligers van diverse Open Eetcafés in Lingewaard heeft 22 juni de workshop ‘Koken voor een gezonde leefstijl en volgens geldende HACCP normen’ afgerond, verzorgd door SWL chefkok Willem Cornelissen. 

De workshop vond plaats in dorpshuis De Tichel in Haalderen. Cornelissen: “In de workshop draaide het om de vraag: hoe ga ik op een hygiënische manier om met voedingsproducten? Dat betreft de bereiding, maar ook juist om de inkoop, verwerking én uitgifte. Het is nogal een uitgebreide materie, maar ik probeerde dit op een makkelijke manier over te brengen. Daarnaast toonde ik de gevolgen van verkeerd gebruik of bereiding. Ik merkte dat het de vrijwilligers echt aan het denken zette. Daarnaast hebben we samen gekookt. Ik heb hen de nodige uitleg over koken in restaurants gegeven, zodat ze de nieuwe kennis kunnen toepassen bij de open eetcafés.”

De deelnemers kregen na afloop een certificaat. De workshop is mede mogelijk gemaakt vanuit het Actieplan Gezondheid en Preventie van de gemeente Lingewaard.

Meer berichten