Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Pigmentcollage en keramiek.</p>

Pigmentcollage en keramiek.

(Foto: Brigitte van Bakel en Ineke van de Pol)

Expositie – Keramiek en pigmentcollages in het Kerkje van Persingen

PERSINGEN - Op zaterdag 16 en zondag 17 juli is het schilderachtige Kerkje van Persingen het decor van een bijzondere tentoonstelling met keramiek en pigmentcollages op katoen, papier en natuurzijde. Keramist Ineke van de Pol en architect Brigitte van Bakel tonen hun werk dat zij los van elkaar maken maar verrassend mooi samenkomt in deze tentoonstelling. U bent beide dagen welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. 

Het werk van Van de Pol is gemaakt met klei, hier en daar versterkt met hout, rubber, metaal of textiel. Ze bouwt op herkenbare voorwerpen als de kom, de boot, de hut, de vaas, de ring, die ze stapelt, aaneenrijgt, aantast of transformeert. Dat leidt tot eigenzinnige aardse dingen, nieuwe vormen die ruimte laten voor verbeelding. Het werk ontstaat letterlijk uit aarde en vuur. De beelden verhouden zich met elkaar en de omgeving.

Van Bakel werkt met natuurlijke pigmenten zoals Oost-Indische inkt, zand, travertinstof, en (planten)kleuren. De beelden ontstaan uit het vloeien van pigmenten in water. Van Bakel ziet in het werk een verkenning van de uithoeken van de ziel, vol beloften op het grensvlak van vormen die nog komen of al iets zijn geweest en precies op tijd zijn gestold in een beeld. Zo ontstaan oceanische sferen, verslindende duistere diepten, lichte ruimten, waterachtige wezens en intrigerende gestalten.

Van de Pol en Van Bakel zijn beide dagen aanwezig in het Kerkje van Persingen.

Meer berichten