Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Rust vinden kan erg lastig zijn als je mantelzorger bent.&nbsp;</p>

Rust vinden kan erg lastig zijn als je mantelzorger bent. 

(Foto: Colton Sturgeon/Unspash)

Zorgen voor een naaste betekent ook zorgen voor uzelf!

LINGEWAARD - Liefst 5 miljoen Nederlanders geven mantelzorg aan bekenden of naasten. De combinatie van werk, gezin en de zorg voor een naaste kan een flinke uitdaging zijn. Veel mantelzorgers werken uit hun hart en zien het als vanzelfsprekend om te zorgen voor een naaste. 

Desondanks kunnen mantelzorgers de zorg voor familie of vrienden als zwaar ervaren. Daarom organiseert Stichting Welzijn Lingewaard in samenwerking met ProPersona de vierdelige cursus “zorgen voor een ander begint bij uzelf”.

Voor wie? Alle mantelzorgers woonachtig in de gemeente Lingewaard. We nodigen nadrukkelijk mantelzorgers tussen 30 en 60 jaar uit om aan deze cursus deel te nemen in De Minkhof, Molenwei 57 Bemmel. Van dinsdag 13 september tot en met 4 oktober, elke dinsdag van 19.00-21.00 uur. De kosten bedragen vijftien euro voor vier keer.

“Om te voorkomen dat u als mantelzorger overbelast raakt is het belangrijk om goed voor uzelf te (blijven) zorgen. In de cursus gaat het over u als mantelzorger: wat heeft u nodig om uzelf staande te houden in tijden die veel van u vragen? Dat door middel van het leren ontspannen, eigen bezigheden, minder piekeren, op een goede manier opkomen voor uzelf, steun vragen en in balans blijven. Voor de start van de cursus neemt de begeleider telefonisch contact met u op voor een kort kennismakingsgesprek.”

Meer info: www.swlingewaard.nl/mantelzorg en www.propersonaconnect.nl. Aanmelding: afdeling Preventie Pro Persona: 026 3124483/preventie@propersona.nl

Meer berichten