Violiste Coraline Groen.
Violiste Coraline Groen. Foto: Sjoerd Derine

Muzikale voorstelling ‘Vader’ in Theaterkerk Bemmel

Algemeen

BEMMEL - Hoe kan het dat sommige muziek je tot tranen roert en andere je niets doet? In de voorstelling ‘Vader’ onderzoekt violiste Coraline Groen in haar hoedanigheid als young artist in residence tijdens de Muziekzomer Gelderland waarom religieuze muziek haar vaak enorm ontroert.

Coraline: ‘Mijn vader is dominee en ik ben religieus opgevoed. Ik doe niets meer met geloof, maar laatst stuitte ik op muziek die ineens enorm bij mij binnenkwam en ik begreep niet waarom.’ Coraline begon een briefwisseling met haar vader over muziek en de rol die muziek heeft gespeeld in haar opvoeding. De inzichten die dat opleverde over begrip en inleving en over hoe je je verhoudt tot je opvoeding, zijn verwerkt in deze muzikale voorstelling waarin de gesprekken met haar vader als rode draad door tekst en muziek lopen.

Vader is een voorstelling met muziek van onder andere Brahms, Goebaidoelina en Bach, gespeeld door Coraline Groen, samen met bajanist Robbrecht van Cauwenberghe, tevens haar levenspartner, en met de zangers van Cantorex.

3 & 4 augustus in Theaterkerk Bemmel; Tickets: €25 / €10 (< 30 jr) via www.muziekzomer.nl. Vader is onderdeel van de Muziekzomer Gelderland.

Uitgelicht

Digitale krant