Heerlijke koffie en koek verzorgd door Marjo.
Heerlijke koffie en koek verzorgd door Marjo. Foto: Marga Reintjens

Troep en Toffe koeken

Algemeen

Op 23 juli zijn we weer als ZWAB op pad gegaan om zwerfafval op te ruimen. En gezien de hoeveelheid bijeen gesprokkelde rommel, bleek dat nodig te zijn. De harde kern opruimers waren voor een klein deel aanwezig, de anderen waren of verhinderd of met vakantie. Er waren zelfs wat nieuwe gezichten, Esther en Hanna hadden zich gemeld om ook mee te helpen en dat werd enorm op prijs gesteld.

Zo werd de Dorpsstraat, pleinen bij de Lidl, Jumbo en AH schoon gemaakt, de Herckenrathweg, bij Laco en BP werden door Marjo onder handen genomen. De Zandsestraat werd door Jos en Marga opgeruimd en Jos,Jan, Bart en Anton, met de fietskar, namen ook een flinke hoeveelheid rommel mee terug. Cees en Jeannette houden De Ward goed schoon en dat is af en toe echt nodig.

Na afloop had onze Marjo weer gezorgd voor heerlijke koffie met een koek en voor Hanna een blikje fris. Dit houden we erin, want het is even een rustmomentje om met elkaar te praten en elkaars bevindingen aan te horen.

De opgehaalde hoeveelheid was aanzienlijk, ondanks dat de eerste Vierdaagsedag was afgelast, anders had er nog veel meer rommel in goten, perkjes, grasveldjes gelegen. Waarom denken mensen dat het normaal is om rommel  van je af te gooien? Zijn deze niet opgevoed met de basis regels dat je je eigen rommel opruimt? Is het stoer om tegenover je vriendjes je rommel in de goot te gooien, onder het mom: kijk eens wat ik durf, wij weten het niet, vragen ons alleen af: waarom ligt dat daar?

De volgende ZWAB-actie is op zaterdag, 27 augustus, om 09.45 uur verzamelen bij de Theaterkerk in Bemmel.

Uitgelicht

Digitale krant