Afbeelding

Eén boom = tien airco’s

Algemeen

LINGEWAARD - Zinderende hitte, meer dan 35 graden. Wat een genot is het dan om in de schaduw van bomen je hond uit te kunnen laten. In de krant staat dat er een run is op airco’s en dat meer airco’s betekent dat de temperatuur van de aarde nóg meer gaat stijgen. Marco Verhoef, weerman van het NOS journaal, zei laatst nog: “Eén grote boom bereikt bijna hetzelfde als tien airco’s.”

Iedereen die mee wil helpen aan verkoeling tijdens hete dagen in Lingewaard kan vanaf oktober weer terecht bij de Bomenhub Lingewaard Veldschuur in Bemmel. Heb je kleine boompjes die in jouw tuin niet kunnen uitgroeien, dan kun je ze straks brengen bij de bomenhub. Als je juist een boompje wilt planten, kom er dan één uitzoeken. Hoe meer er tot grote bomen kunnen uitgroeien, hoe beter.

Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard organiseren samen de Bomenhub Lingewaard Veldschuur. De bomenhub is een onderdeel van de campagne MeerBomenNu.

Je kunt nu al vriend worden van Lingewaard Natuurlijk (www.Lingewaardnatuurlijk.nl) of van Boomrijk Lingewaard (www.boomrijklingewaard.nl) om deze actie te ondersteunen.

Uitgelicht

Digitale krant