Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Ed van Breemen (rechts) tijdens de uitreiking vd medal of honor.&nbsp;</p>

Ed van Breemen (rechts) tijdens de uitreiking vd medal of honor. 

(Foto: John van Dam)

Unieke oorkonde op WK Taekwon-Do

BEMMEL - Afgelopen week is het WK Taekwon-Do in Amsterdam geweest. Uniek voor Nederland dat het WK in eigen land is georganiseerd. Met meer dan duizend zwarte banders uit de hele wereld een gigantisch evenement!

Taekwon-Do Academie Gelderland (TAG) was er op diverse niveaus bij. Van ondersteuning in de organisatie, internationaal TAG scheidsrechter Arie Prins tot op bestuurlijk niveau. Maar het belangrijkste was dat TAG lid Gregory Bekkers (3e dan) in het Nederlandse team was opgenomen. Het hele seizoen heeft Gregory in binnen en buitenland alle trainingen en toernooien gevolgd om zich optimaal voor te bereiden op het WK. Gregory heeft het geweldig gedaan op het WK. Helaas is hij niet in de prijzen gevallen door de gigantische internationale concurrentie. Maar heeft zich op de onderdelen Tuls en breektesten geweldig gepresenteerd. 

Verder was er een echt uniek moment op het WK. Clublid Ed van Breemen (90) ontving een hoge onderscheiding uit handen van President Choi Jung Hwa 9e dan (zoon vd grondlegger). Namelijk de Taekwon-Do medal of honor. Niet alleen om hij als pioneer de eerste zwarte bander in de begin jaren ‘60 in Europa was maar ook omdat hij nog regelmatig lesgeeft en elke dag traint ondanks zijn leeftijd.

In september starten de trainingen voor jong en oud in Bemmel weer. Taekwon-Do varieert van sport, zelfverdedigingskunst tot levenswijze afhankelijk van interesse. De club staat onderleiding van internationaal erkende instructeurs met de 6e dangraad. Meer informatie staat op www.tagelderland.nl.

Meer berichten