Afbeelding

Kamerkoor Ton sur Ton zingt Sweelinck, Monteverdi en Schütz

Algemeen

GROESBEEK – Op zaterdagavond 24 september geeft het bekende kamerkoor Ton sur Ton een concert in de Historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. Na een gedwongen coronastop heeft kamerkoor Ton sur Ton met veel enthousiasme haar activiteiten hervat. 

Het resultaat is een tweetal concerten rondom Monteverdi met als rode draad ‘Cantate Domino Canticum novum‘ op 24 en 25 september aanstaande in Groesbeek en Nijmegen.
Naast motetten en delen uit een mis van Monteverdi omvat het concert ook geestelijke werken van Sweelinck, zoals het vrolijke ‘Chantez à Dieu chanson nouvelle’ en modetten van Schütz, zoals het prachtige ‘O Lieber Herre ‘en ‘Verlei huns Frieden‘. Het basso continuo wordt gevormd door Pauline Schenck op orgel en Inja Botden op barokcello. Zij verzorgen ook een instrumentaal intermezzo.
Het kamerkoor Ton sur Ton staat onder leiding van dirigent Hilde Gams en heeft een breed repertoire, dat varieert van oude muziek tot muziek van hedendaagse componisten.

Het concert begint zaterdagavond 24 september om 20.00 uur in de Historische kerk een de Kerkstraat 18 in Groesbeek. De kaarten à 15,00 euro zijn bij de ingang van de kerk verkrijgbaar.

Uitgelicht

Digitale krant