Logo gemeentenieuwsonline.nl

Wereld Alzheimer dag 2022

LINGEWAARD - Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen op pad’. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor dementie. Door het hele land worden er door vrijwilligers van Alzheimer Nederland mooie activiteiten georganiseerd om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie.

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Tegen deze hersenziekte is op dit moment nog geen medicijn beschikbaar. Daarom is er veel onderzoek nodig. Door meer onderzoek wil Alzheimer Nederland een toekomst zónder en een beter leven mét dementie dichterbij brengen. Mensen met dementie en hun naasten helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren door passende zorg en de juiste ondersteuning. Daar zorgen we voor. Samen met alle vrijwilligers komen we op voor deze belangen, zowel landelijk als lokaal.

Steentje bijdragen?
“Heb je nog niet zoveel te maken gehad met dementie in je omgeving? Of juist wel? Wil jij ook jouw steentje bijdragen om meer geld in te zamelen naar onderzoek voor dementie? Loop dan met ons mee!”

Collecteweek
Tijdens onze jaarlijkse collecteweek in november halen duizenden vrijwilligers geld op voor een toekomst zonder dementie. Collecteren levert een enorme impuls op voor dementie-onderzoek en zorgt voor mooie gesprekken aan de deur! Dit jaar is de collecteweek van 6 -12 november. “Help jij ook mee? Elk uurtje telt! Voor meer info welke straten/wijken er nog vrij zijn in Bemmel kun je contact opnemen met Daniëlle Kuijpers (06 45099390).”

Meer berichten