Logo gemeentenieuwsonline.nl
<p>Gemengd koor Jubilate Gendt.&nbsp;</p>

Gemengd koor Jubilate Gendt. 

(Foto: Gert Jan van Wezel)

Jubileumconcert Jubilate Gendt 1972-2022

GENDT - Al vijftig jaar komen de zangers en zangeressen van Jubilate met veel plezier op dinsdagavond bij elkaar om mooie muziekstukken in te studeren. Natuurlijk wil het koor ook het publiek laten genieten van hun zangkunsten. Daarom werd en wordt er regelmatig opgetreden in Gendt, in de regio en zelfs in het buitenland. 

Ook werd met succes deelgenomen aan concoursen. En nu, in ons jubileum-jaar,  verzorgen wij in totaal tien optredens. De hoogtepunten tot nu toe waren vooral het concert in het protestante kerkje in Gendt en onze medewerking aan de Schippersmis in juli in Doornenburg.

In december staan enkele kerstconcerten gepland, maar we kijken al geruime tijd vooral uit naar ons feestelijk jubileumconcert op zondagmiddag 2 oktober om 14.30 uur in De Leemhof. Jubilate laat dan bekende nummers uit het veelzijdige repertoire horen, maar ook enkele mooie nieuwe liederen zullen niet ontbreken. 

Het koor staat onder leiding van Marcus de Haard en Aline Janssen zorgt voor de pianobegeleiding. De zaal wordt voor deze gelegenheid mooi versierd en er worden zes koorleden extra in het zonnetje gezet. Eén koorlid zingt 25 jaar bij Jubilate en twee leden hebben al 40 jaar met veel plezier gezongen. Heel bijzonder is het, dat er drie koorleden zijn, die al vanaf de oprichting lid zijn en bijna nooit een repetitie of een optreden missen!

De toegang tot dit concert is gratis en er zijn nog een (beperkt) aantal plaatsen beschikbaar. Na het muzikale gedeelte proosten we met z’n allen op de bereikte mijlpaal. Daarna zal het feest worden voortgezet voor de koorleden en hun partners. 

Meer berichten